HEWI be iconic, be colourful

News 20 June 2023 CitroenAir CZ

Designové ikony vždy zapůsobí. Dělají to po celá desetiletí a po několika úpravách mohou působit stejně mladě, svěže a inovativně jako v době, kdy se objevily poprvé.

Vytvořit designovou ikonu není snadné. S naší řadou 477/801 se společnosti HEWI podařilo vytvořit skutečnou klasiku, ovšem nyní znovu uvedenou na trh se vzrušujícími barevnými kombinacemi: Řada 477/801 přináší do architektury ještě více emocí a barev.

be healing

Každý ví, jak může cílené použití barev ovlivnit pocit pohody v místnosti. Mohou zlepšit regenerační procesy, navodit pocit bezpečí nebo vytvořit relaxační prostředí bez stresu.

Kombinací barev korálové, modré aqua a čistě bílé vytvořila společnost HEWI ideální barevnou paletu pro zdravotnické budovy. Tyto výrobky jsou k dispozici v matné i lesklé povrchové úpravě. Pokud je něco barevně zvýrazněno, může toto zdůraznění signalizovat způsob použití a vybízet k intuitivnímu používání. To je obzvláště důležité například u osob s omezeným zrakem, kterým mohou barevně zvýrazněné výrobky umožnit lepší orientaci.

V oblastech péče vytváří barevná kombinace příjemnou atmosféru díky souhře různých prvků a jejich barevných akcentů.

Na jedné straně je akcent jemný a uklidňující, na druhé straně revitalizující. Dokonalá rovnováha.

Klíčem k návrhu řady HEWI 477/801 pro zdravotnické budovy byl koncept “léčivé architektury”. Jedná se o myšlenku, že způsob navrhování zdravotnických budov má vliv na fyzickou a duševní pohodu pacientů, stejně jako rodinných příslušníků a personálu. “Léčivá architektura” zahrnuje design stěn a podlah, výskyt světla, akustiku, tvar místnosti a nábytek.

 

HEWI ICONIC | Serie 477/801 Care

be wild, be happy, be playful

Pro mateřské školy, denní centra a dětské nemocnice nabízí HEWI dvě speciálně přizpůsobené barevné kombinace s přirozeně vypadajícími odstíny jablkově zelené, májově zelené, korálové a kombinace modré aqua, ocelově modré a jablkově zelené, díky nimž je vzdělávací prostředí atraktivní a děti ho vnímají jako pečující.

Jablkově zelená, májová zelená a korálová

Světlé, jasně zelené tóny navozují pocit uvolnění a harmonie.
Blízkost přírody navozuje pocit živosti a bezpečí a v kombinaci s teplým korálovým tónem přináší pocit harmonie.

Zejména s ohledem na samostatnost dětí hraje důležitou roli vybavení sanitárních prostor, které je vhodné pro děti. Jednotný, sladěný barevný koncept působí nejen přátelsky a navozuje pocit pohody, ale také usnadňuje dětem orientaci.

Modrá aqua, ocelově modrá a jablkově zelená

Jasné, veselé odstíny modré podporují soustředění a působí uklidňujícím dojmem. Pocit otevřeného moře vyzařuje klid. Veselý zelený tón dodává akcenty.

Systém HEWI 111 je klasický design kování, který se používá v mnoha mateřských školách a jeslích. Rukojeť vyrobena z vysoce kvalitního polyamidu je mimořádně robustní. Její kulatý tvar minimalizuje riziko poranění a díky velkým poloměrům ji dětské ruce snadno uchopí. K dispozici je v 16 barvách HEWI, včetně výrazných barev, jako je modrá aqua nebo jablkově zelená, které vytvářejí příjemnou atmosféru.

Řešení pro mateřské školy a centra denní péče musí splňovat řadu požadavků. Musí být schopna trvale odolávat velkému zatížení, a proto musí být robustně navržena. Společnost HEWI nabízí výrobky na míru pro specifické požadavky objektu – od dveří až po koupelnu.

HEWI ICONIC | Série 477/801 Education & Kids | Aqua Blue

be classy

Inspirován jasnou geometrií byl vytvořen rozsáhlý systém dávkovačů v moderním designovém jazyce. Výrobky kombinují zaoblené hrany a barevné prvky rámečků. Barevný rámečkový prvek je k dispozici v lesku ve všech 16 barvách HEWI a v matu v 5 barvách.

Díky své robustnosti a odolnosti jsou ideální do veřejných budov, jako jsou školy nebo do pečovatelského sektoru.

Pokud vás zajímá více, máte zájem o toto nebo jiné zboží od HEWI pro váš projekt, neváhejte se na nás obrátit. 

 

Více o výrobcích Iconic najdete také v tomto katalogu od HEWI.

Brochure

HEWI Iconic

Kolekce

Více informací

O HEWI

Design Comfort Care – Design Pohodlí Péče. Již více než 90 let vyvíjí HEWI výrobky, které se vždy zaměřují individuální... Meer lezen »