Proč používat elektrické osoušeče rukou?

News 26 July 2023 CitroenAir CZ

V době, kdy jsou udržitelnost a šetrnost k životnímu prostředí klíčovými otázkami, se elektrické osoušeče rukou stávají stále oblíbenější volbou ve veřejných i soukromých umývárnách. Tato inovativní zařízení nabízejí nejen pohodlí rychle usušených rukou, ale přinášejí také významné výhody v oblasti úspory energie a snižování nákladů.

Elektrické osoušeče rukou

Osoušeč rukou je elektrické zařízení, které slouží k rychlému a účinnému osušení mokrých rukou pomocí proudění vzduchu. Kvůli své odolnosti a hygienickým výhodám jsou osoušeče rukou oblíbenou náhradou tradičních papírových ručníků.

Efektivní spotřeba energie

Jednou z nejvýznamnějších výhod elektrických osoušečů rukou je jejich efektivní spotřeba energie ve srovnání s použitím tradičních zásobníků na papírové ručníky. Papírové ručníky vyžadují výrobu, přepravu a skladování surovin, což vede ke značné uhlíkové stopě. Elektrické osoušeče rukou naproti tomu fungují na elektřinu a nevyžadují neustálé doplňování surovin. Moderní vysoušeče rukou jsou navrženy tak, aby minimalizovaly spotřebu energie, což z nich činí udržitelnou volbu pro potřeby osušení rukou.

Snížení množství odpadu a dopadu na životní prostředí

Používání elektrických osoušečů rukou pomáhá výrazně snížit množství odpadu. Každý rok se vyhodí obrovské množství papírových ručníků, což nejen zatěžuje životní prostředí, ale také způsobuje vysoké náklady na jejich likvidaci. Elektrické osoušeče rukou naproti tomu neprodukují žádný odpad, který by bylo třeba vyhodit, a jsou tak ekologicky šetrnou alternativou.

Nižší náklady na údržbu a provoz

Přestože počáteční náklady na instalaci elektrických osoušečů rukou mohou být o něco vyšší než u tradičních zásobníků na ručníky, z dlouhodobého hlediska nabízejí výraznou úsporu nákladů. Elektrické osoušeče rukou vyžadují méně údržby než tradiční zásobníky. Správa a údržba budov se také nemusí starat o pravidelné doplňování papírových ručníků, což šetří čas a zdroje.

Snadné a hygienické použití

Elektrické osoušeče rukou představují rychlou a hygienickou alternativu k ručníkům. Snižují riziko křížové kontaminace, protože uživatelé nemusí přijít do kontaktu se zásobníkem nebo použité ručníky likvidovat. Moderní osoušeče rukou jsou vybaveny pokročilou senzorovou technologií, která jim umožňuje automatické spuštění a zastavení při detekci rukou. To podporuje lepší hygienu rukou ve veřejných prostorách a může pomoci omezit šíření choroboplodných zárodků.

Možnost použití v různých prostředích

Elektrické osoušeče rukou jsou vhodné do různých prostředí a míst, včetně restaurací, kanceláří, letišť, obchodních center, škol a nemocnic. Jsou k dispozici v různých modelech a provedeních, což umožňuje jejich bezproblémovou integraci do různých prostředí umýváren.

 

Úspora energie a snížení nákladů jsou jen některé z mnoha výhod, které elektrické osoušeče rukou nabízejí. Kromě udržitelnosti a účinnosti přispívají také ke zlepšení hygieny a snížení dopadu na životní prostředí. Jako praktická a ekologická volba nabízejí elektrické osoušeče rukou řešení výhodné pro všechny uživatele i správy budov. Přechodem na tuto moderní technologii sušení rukou můžeme všichni přispět k ekologičtější a čistší budoucnosti.

Různé typy elektronických osoušečů rukou

Osoušeče rukou Hands-in

Uživatelé vloží ruce do otvoru vysoušeče rukou hands-in a ten je rychlým proudem vzduchu osuší, kapky vody zachytí osoušeč, takže neskončí žádná voda na podlaze. Osoušeče rukou Hands-in jsou výkonnější a hygieničtější, často jsou vybaveny HEPA filtry. Díky své účinnosti a rychlosti jsou považovány za ideální volbu pro moderní umývárny.

Automatické osoušeče rukou

Automatické osoušeče rukou představují moderní a hygienické řešení pro osušení rukou. Tyto osoušeče rukou jsou vybaveny inteligentními senzory a aktivují se samy, jakmile detekují ruce. Horký vzduch zajišťuje rychlou dobu sušení a minimalizuje riziko křížové kontaminace. Díky jejich automatickému provozu jsou ideální pro rušné veřejné prostory a přispívají k čistšímu a bezpečnějšímu prostředí.

Wash + Dry osoušeče rukou

Wash+dry je inovativní řešení, které kombinuje osoušeč a kohoutek v jednom. Toto řešení umožňuje umýt si ruce a zároveň je osušit na jednom místě. Tudíž žádná voda nekape na podlahu a současně tento typ osoušeče ušetří prostor. Tyto osoušeče jsou tedy vhodné do prostor, kde je důležitá úspora místa a optimální hygiena, jako jsou třeba menší toalety nebo velmi frekventované veřejné toalety.

 

 

Specifické osoušeče rukou

Dále existují specifické osoušeče rukou jako třeba PureDri osoušeč od společnosti Bobrick, který současně dezinfikuje nejen ruce, ale i vzduch na toaletách. Nebo osoučeč rukou Dyson Airblade 9kj tichý a úsporný osoušeč od společnosti Dyson, který k osoušení využívá zakřivené vzduchové výstupy.